Tlf. 88 444 222

Løbebånd

Træning på løbebånd har mange fordele blandt andet at opbygge muskler. Det kan være efter en skade, hvor der som følge af inaktivitet er sket tab af muskelmasse. Det kan også være hos en yngre hund der har favoriseret den ene side, og derved udvikler uensartet muskelmasse. Løbebåndet kan indstilles så hunden løber på plant underlag, samt op eller ned. Dette er en stor fordel idet det betyder, at vi kan bestemme hvilke muskelgrupper der skal lægges vægt på og derved trænes.

Løbebåndet bruges ikke udelukkende til genoptræningspatienter. Overvægtige hunde kan f.eks. have stor glæde af træning på båndet som et supplement til foderdiæt. Man starter roligt op med nogle få minutter på båndet, og i takt med der udvikles muskler og kredsløbet forbedres vil man efter få uger se markante forbedringer i hundens tilstand. Vægttab, øget velvære, bedre helbredstilstand og derved øget levetid – akkurat som hos os mennesker.

Hunde med gigt kan også have glæde af regelmæssige ture på løbebåndet. Disse hunde har ofte tabt muskelmasse, og har nedsat bevægelighed i det/de gigtplagede led. Under kontrollerede forhold kan man stille og roligt opbygge muskler og øge bevægeligheden i leddene.

Løbebåndet kan bl.a. bruges til følgende:

  • Forebyggelse og behandling af vægtproblemer
  • Forbedre samt vedligeholde kondition
  • Genoptræning efter skader /operationer
  • Gigtpatienter der skal have mere bevægelse i leddene under kontrollerede forhold
  • Generel muskelopbygning

Behandlingen af hunden vil ofte være en kombination af massage, fysioterapeutiske øvelser, løbebånd og kiropraktik. Træningsprogrammet tilrettelægges individuelt ud fra den enkelte hunds behov og helbredstilstand.

Genoptræning af hunde på løbebånd på Varde Dyrehospital
Få genoptræning dit hun på løbebånd på Varde Dyrehospital efter operation eller sygdom.