Tlf. 88 444 222

DarkBlue

Skal du ud og rejse med hund eller kat?

Så er der nogle ting, du skal være opmærksom på!

Dit kæledyr skal:

  • Være ID-mærket, dvs. chipmærket, med en mikrochip under huden. For både hunde og katte gælder det dog, at en tatovering anses som gyldig ID-mærkning, forudsat at det er en letlæselig tatovering, som er foretaget før den 3/7-2011

  • Være vaccineret mod Rabies. Her skal du være opmærksom på, at første gang din hund eller kat bliver rabiesvaccineret, skal der gå minimum 21 dage, før du kan rejse med den. Dyret skal i øvrigt være 12 uger gammelt, før det bliver Rabiesvaccineret.

    (ID-mærkningen af kæledyret skal ske inden eller samtidig med   vaccinationen mod rabies. Hvis vaccinationsdatoen er tidligere end ID-mærkningsdatoen, vil kæledyret ikke betragtes som gyldigt vaccineret imod rabies.)

  • Have et EU-selskabsdyrspas, som er udfyldt af din dyrlæge med kæledyrets data, herunder chipnummer, ejeroplysninger samt vaccinationer. Er der flere dyr i husstanden, skal hvert dyr have sit eget pas.´

Krav om ormekur:

Indførsel til Irland, Malta, Storbritannien, Finland eller Norge fra Danmark kræver, at din hund behandles mod Rævens dværgbændelorm. Denne skal indgives af en dyrlæge højst 120 timer og mindst 24 timer inden tidspunktet for indførslen, og det skal skrives i EU-passet.

Udover de minimumskrav, som myndighederne stiller for rejse med hund, så er der en del parasitter, som man bør være opmærksom på:

Rævens dværgbændelorm: findes også herhjemme, men er særlig udbredt i Central- og Østeuropa. Det anbefales derfor, at man behandler sin hund med et ormemiddel mod bændelorm 1-2 dage inden hjemrejse, hvis den antages at have spist mus eller andre gnavere. Der er risiko for, at hunden smitter mennesker, som kan blive alvorligt syge af sygdommen.

Tropisk hjerteorm (Dirofilaria immitis) er meget udbredt i tropiske og subtropiske egne. Den smitter via myggestik. Symptomerne er knyttet til ormenes placering i lunge-
arterierne, hvor de forårsager arvæv og inflammation i karrene

Leishmania er en lille parasit, som overføres via sandfluer. Den er udbredt bl.a. i Sydeuropa. Ved smitte opstår der som regel både hud- og organproblemer. Det er muligt at vaccinere mod  Leishmania.

Babesiose er en sygdom, som spredes med husflåter primært i landene omkring Middelhavet. Sygdommen optræder i de røde blodlegemer, som sprænges i forbindelse med udviklingen

Man kan beskytte sin hund mod Tropisk hjerteorm, Leishmania og Babesiose ved at anvende spot-on præparater (pipetter), som beskytter mod henholdsvis myg, sandfluer og flåter.

 

Vi anbefaler, at man selv går ind Fødevarestyrelsens hjemmeside under ”Rejse med kæledyr” for at være helt sikker på, at man opfylder alle gældende betingelser. Hjemmesiden kan findes via nedenstående link:

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx

 

 

Flere nyheder, arrangementer & artikler