Tlf. 88 444 222

Plejemidler

Shampoo

Det er en god ide at vaske sin hund, hvis der er behov for det. Men det er vigtigt at man vælger en mild shampoo, som er beregnet til hunde og at man skyller shampooen helt ud af pelsen igen. Det kan i nogle tilfælde være en god ide at bruge en balsam især til de langhårede hunde, der kræver hyppig børstning. Balsam kan fås både som en der skal skylles ud igen og som en man sprayer i pelsen og lader sidde. 

Vi har herudover en serie medicinske shampooer, som oftest bruges i samråd med en dyrlæge. Disse benyttes primært til patienter med hud eller pelsproblemer.

Ørerens

Der er stor variation i hundes behov for at få renset ører. Hvis din hund danner meget ørevoks eller har tendens til øreirritation kan det være en god idé at bruge øreplejemidler regelmæssigt. Undlad at forsøge at rense hundens ører med vatpinde eller lignende, da man risikerer at beskadige øregangen. Ved ørerensning dryppes plejemidlet i hundens ører, herefter masseres øregangen let udefra, hvorved gammelt ørevoks og snavs løsnes. Man kan efterfølgende tage en tot vat med lidt ørerens på og rense op.

Øjenrens

Der er en del hunderacer hvis øjne løber lidt i vand eller som har øget tendens til at have snavs siddende under øjnene. Det kan være irriterende at se på og kan misfarve pelsen, især hos de lyse hunde. Øjenrens har den egenskab at det dels løsner skidt og snavs og dels fjerner misfarvninger.

Forhudsrens

Mange hanhunde har tendens til forhudsbetændelse, men det er sjældent noget der generer hunden. Derimod kan det være irriterende for ejer at hunden går og ”drypper”. Kastration er det eneste rigtige effektive ”middel” på langsigt, men ønskes dette ikke kan man rense hundens forhud med forhudsrens efter behov.

Sårspray

Har hunde et overfladisk sår som måske har svært ved at hele op fordi hunden slikker i det, kan man spray såret med sårspray. Udover at have en desinficerende virkning lugter og smager det grimt, så hunden ikke slikker i såret.