Tlf. 88 444 222

Tandbehandling

De hyppigste årsager til behov for tandbehandlinger er:

Tandkødsbetændelse og paraodontose

Ovennævnte er de absolut hyppigste årsager til at vi foretager tand- eller tandkødsbehandlinger. Ved mere fremskredne forandringer kan udtræk af involverede tænder være eneste løsning, men hvis sygdommene opdages i tide kan tandbevarende behandlinger istedet indledes.

Tandskader

Hyppigste årsager til tandskader er slag, tyggeskader og mere sjældent caries. Tandskader kan afhængig af årsag og udbredelse afhjælpes ved reparation med fyldninger, rodbehandlinger eller eventuelt fjernelse af den skadede tand. 

Tandstillingsfejl

Ved en forkert placering af en eller flere tænder kan der opstå problemer i forbindelse med normal tyggeaktivitet. Det kan bevirke uhensigtsmæssig slid på tænder eller skader på tandkød og mundslimhinde. Manglende tandskift af mælketænder ses hyppigt, særligt hos små hunderacer, og kan påvirke tandstillingen på de blivende tænder. Afhængigt af problemets karakter kan løsningen indebære korrektion af fejlagtig tandstilling eller fjernelse af tænder.

For at sikre den bedste behandling foretages alle tandundersøgselse og tandbehandlinger af specialuddannet dyrlæge og veterinærsygeplejerske